DEKATTENDIJK KANTOOR

DEKATTENDIJK KANTOOR

Locatie : Antwerpen, België

Oppervlakte : 280 m²

Datum : oktober 2018

Een ambitieus project voor een boekhoudkantoor en een co-working space met zicht op de kaaien in een volledig gerenoveerde wijk van Antwerpen.

Het Eilandje is een toplocatie geworden en deze toren van Chipperfield Architects wekt verwachtingen.

Een eenvoudige, strakke en schone aanpak, dat is wat onze klant vroeg voor zijn werkruimte.

De plattegrond van de kantoren loopt in een U-vorm rond de kern van de toren. Het ene uiteinde wordt gebruikt voor een accountantskantoor en het andere voor een co-working-ruimte.

De gang biedt toegang tot de vergaderruimtes, de keuken en de badkamers. Aan beide uiteinden bevinden zich werkplekken.

De aanwezigheid van eiken is zichtbaar en de homogeniteit van het gepolijste beton, gecombineerd met de lichte muren, brengt enkele verwijzingen naar hedendaagse Japanse kantoorruimtes.

Het ontwerp is als minimalistisch en eerlijk beschouwd. Zoveel mogelijk gebruik maken van natuurlijke materialen.

Naast de houtkleur zijn alle andere kleuren in het palet voor dit project neutraal gehouden, om de warmte van het eikenhout naar voren te brengen.

soortgelijke projecten