DEKATTENDIJK OFFICE

DEKATTENDIJK OFFICE

Location : Antwerp, Belgium

Area : 280 m²

Date : October 2018

An ambitious project for an accounting office and a co-working space with a view of the quays in a completely renovated district of Antwerp.

The Eilandje has become a prime location and this tower by Chipperfield Architects raises expectations.

A simple, austere and clean approach is what our client requested for his workspace.

The plan of the offices runs in a U-shape around the core of the tower. One end is used for an accounting firm and the other for a co-working area.

The corridor provides access to the meeting rooms, the kitchen and the bathrooms. Workstations are located at both ends.

The presence of oak is visible and the homogeneity of the polished concrete, combined with the light walls, brings some references to contemporary Japanese office spaces.

The design has been thought to be minimalist and honest. Using natural materials as much as possible.

Besides the wood color, all the other colors in the palette for this project were kept neutral, to bring out the warmth of the oak.

similar projects